De Nationale Wetenschapsagenda, een verbindende agenda voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland, vormt de leidraad voor het onderzoek dat de komende tien jaar wordt gedaan. De Nationale Wetenschapsagenda voor Scholieren daagt scholieren uit hun stem te laten horen. Zij worden opgeroepen om na te denken over wat zij belangrijk vinden. Wat verwachten zij van de wetenschap? Wat zien zij als belangrijke thema’s, en waarom?

Met een gratis beschikbare serie van drie lessen kunnen leerlingen samen met hun docent vragen voor de Nationale Wetenschapsagenda voor Scholieren bedenken en bespreken.

meisje met tablet

De Nationale Wetenschapsganda voor scholieren is op 7 april in Science Center NEMO vastgesteld door een jury van een 30-tal middelbare scholieren, bijgestaan door vooraanstaande wetenschappers. Deze Nationale Wetenschapsagenda van de scholieren van Nederland, bestaande uit 9 vragen, is aangeboden aan staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. NEMO Kennislink dat deel uitmaakt van NEMO heeft een uitwerking van de winnende vragen gemaakt.

Wetenschapsagenda voor scholieren

Fotograaf: Elmer van der Marel